Verrassende Spaanse Tortilla
Equipment
- Pan met anti-aanbaklaag die in de oven kan
Ingrediënten
- 450 g McCain Mini-krieltjes
- 6 eieren
- 100 g groene erwtjes
- 1 paprika
- 100 g geraspte kaas
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding:
- Snijd de paprika in fijne blokjes.
- Kluts de eieren los met peper en zout in een grote kom.
- Verwarm een oven voor op 150 graden.
Bereidingswijze:
- Verhit een scheut olie in een diepe koekenpan. Bak hierin de krieltjes 2 minuten. Voeg erwtjes en paprika toe.
- Doe het krielmengsel bij de eieren in de kom en roer goed door elkaar. Doe er de gemalen kaas bij.
- Giet het geheel terug in de pan en druk met een spatel het mengsel een beetje aan in de pan. Sluit de pan met een deksel en laat op matig vuur stollen in ca. 8 minuten.
- Zet de pan zonder deksel in de oven voor 10 minuten.
- Laat de taart op een snijplank glijden en twee minuten afkoelen voor het aansnijden.
Video
Notities
Wist je dat?
Tortilla’s eigenlijk met aardappelschijfjes worden gemaakt, maar dat de mini-krieltjes de speelse “touch” geven?
Tortilla’s eigenlijk met aardappelschijfjes worden gemaakt, maar dat de mini-krieltjes de speelse “touch” geven?