Salade met gegratineerde peer
Equipment
- Bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 1 zakje Florette Lentemengeling
- 1 komkommer
- 4 peren
- 1 bruine pistolet in stukjes gesneden
- geraspte Parmezaanse kaas
- vinaigrette Honing Mosterd
- peper
- zout
Instructies
- Snij de peren in de lengte in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Meng ze in een kom met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Schik ze op één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met Parmezaan. Op de andere helft leg je de sandwiche croutons besprenkeld met olijfolie en gekruid met peper en zout.
- Rooster 25 min op 180° tot ze mooi goudbruin zien.
- Snij de komkommer in schijfjes.
- Dresseer de slamengeling op de borden, verdeel er de peertjes en de croutons over en werk af met de vinaigrette.
Notities
Serveertips:
-
- Gebruik gerust een andere vinaigrette als je die staan hebt.
- Voeg een fijngesneden sjalot toe aan je vinaigrette voor extra pit.
- Je kan ook sneetjes brood gebruiken in plaats van een pistolet.
- Wil je graag een extra flexitarische salade? Denk dan aan gebakken scampi’s of stukjes kip.